Trädvård Göteborg

Trädvård är otroligt viktigt för att ha ett friskt och fint träd. Även om träd inte kräver någon behandling för att stå stadigt som är det nödvändigt att behandla ett träd kontinuerligt för att det ska vara så fint som möjligt, och hålla så länge som det går. Genom att använda sig av olika sorters trädvård så kan man förlänga livslängden på alla sorters träd, samtidigt som de blir mycket snyggare och finare att kolla på. Träd är ganska speciella objekt – många är planterade långt innan man själv fick ta över marken som dem står på. Det är svåra att göra sig av med, och de är så stora att det alltid syns, ibland ifrån flera hundra meters avstånd. Just därför är det så viktigt att ta hand om dem, precis som man tar hand om sin bil eller sina kläder. Det är något som alltid syns, det är som en accessoar för din trädgård, så ta väl hand om den så att alla får ett bra första intryck av dig och din mark.

Det finns väldigt många olika sorters trädvård – det beror helt enkelt på trädets hälsa, form, livslängd och en hel del andra faktorer vad för någon typ av vård man ska applicera på den för att uppnå det bästa resultatet. Vi tänkte gå igenom några av de vanligaste för och förklara vad de gör för något och vad det innebär för trädet – allt för att göra det enklare för dig att välja vad du själv vill ha. De olika typerna skiljer sig – vissa kräver speciella verktyg, andra kräver speciellt material, och framförallt krävs det att man gör det på rätt sätt.

En del kallas för upplyftning – det är precis som det låter. Man lyfter upp vissa delar av trädet, grenar och branscher för att ge den ett friskare utseende. Det kan till exempel vara bra om man har flera träd som ser hyfsat likadana ut. Detta kan då göras för att utforma ett uniformt utseende, där träden ser ut att matcha varandra. En annan metod för trädvård kallas för förtunning. Detta är också precis som det låter – man förtunnar trädet och dess grenar för att förbättra ljuspenetrationen ifrån solen. Detta gör trädet allmänt starkare, samtidigt som de undra delarna får mer solljus och därav en bättre hälsa – mer grönska och tillväxt, enkelt sagt.

Man brukar också ta bort döda grenar vid trädvård – detta för att förbättra den allmänna hälsan på trädet. Genom att ta bort dessa hindrar man ruttnad ifrån att spridas ifrån de döda partierna till andra delar av trädet – vilket förlänger livslängden markant på trädet. Man kan också tillsätta olika typer av fertilisering. Detta kan förbättra jorden som trädet är baserat på – ge en bättre syrenivå, temperatur och fukt som gynnar trädet överlag. Det kan få en finare färg, starkare rötter och framförallt kommer hälsonivån att öka markant. Precis som bilar och bensin så kräver träd energi för att växa, sol och regn ger mycket sådant, men fertilisering kan ses som en extra push som kommer gynna trädet i det långa loppet.

 

tillbaka till www.göteborgträdfällning.se

STEG 1

Ring oss på 0707 500 290 eller fyll i vårat kontaktformulär och boka in en gratis hembesök och offert. Inget förpliktande, No hard feelings, bara en helt gratis genuin rådgivning/konsultering från en trädveteran

STEG 2

Vi gör det vi kan bäst, tar hand om ditt/dina träd med säkra och fackmässiga metoder.

STEG 3

1.2.3 Färdig!  Vid behov så hjälper vi gärna att transportera bort alla rester.

Ring nu