Vi bistår med Stubbfräsning i Göteborg

Fräsning av stubbar

Stubbar på fel ställe, mitt i planteringen eller nya altanen. Våra arborister fräser enkelt bort de stubbar du har svårt att bli av med.

Det är inte helt ovanligt att träd kommer i vägen, de är enormt stora och oftast mycket äldre än man tror. Att ta bort träd är ingen enkel process på grund av storleken, och trädborttagning innebär alltid att man lämnar kvar en liten del av trädet – nämligen stubben. En trädstubbe är en ganska vanlig syn, det finns många gånger då folk har valt att ta ner ett träd, men låter stubben stå kvar för det är en helt annat typ av jobb. Det krävs inte samma utrustning att skära ner ett träd som det gör att ta bort en stubbe, vilket innebär att det krävs två olika tjänster för att fullkomligt ta bort ett träd. Vad innebär egentligen stubbfräsning då? Vi hade tänkt att gå igenom några av grunderna för att förtydliga vad det är för något. Så detta är alltså våran sammanfattning av stubbfräsning:

Anledningar att ta bort stubbar

Det finns många anledningar att ta bort en stubbe, mer än man tror faktiskt. Till en början kan vi ta det visuella – det kan vara uppriktigt jobbigt för ögonen att ha en stubbe ståendes. Det är ett ofullständigt träd som egentligen inte gör någon som helst nytta förutom att ta upp plats. Vissa stubbar är också uppriktigt fula, vilket innebär att det helt enkelt skulle vara bättre att ta bort dem. En annan anledning är, precis som nämnt innan, platsen en stubbe tar upp. En stubbe är ett objekt som inte gör någon speciell nytta, förutom att ta upp plats. Plats som kan användas till annat bra.

Det finns också mer biologiska anledningar att använda sig av stubbfräsning. Till exempel så kan stubbar vara en säkerhetsrisk. Det är också känt att termiter älskar stubbar, båda på och nedanför marken – vilket innebär att en stående stubbe kan innebära väldigt många småkryp. Alla rötter som är kopplad till en stubbe kan fortsätta att växa, vilket kan påverka närliggande fastigheter och objekt, vilket kan bli en väldigt dyr historia.

Hur ser processen för stubbfräsning ut

Stubbfräsning utförs av professionella arbetare. Det krävs speciella maskiner för att kunna fräsa bort de stubbar som man vill ha bort. Maskinerna jobbar som så att de gräver för att sedan såga ner de olika rötterna i mindre format – och sedan ta bort det. Detta är den vanligaste metoden, men det kräver självklart speciella verktyg och personal. Det är dock den mest rekommenderade och bästa att utföra – både för din skull, naturens och personalens skull.

Det finns enklare alternativ – man kan till exempel gräva. Detta innebär att man lokaliserar system för rötterna. När man har hittat hela ekosystem av rötter kan man ta bort dem. Om det är större än man tror så kan man behöva använda en alternativ metod för att ta bort dem – till exempel den vi nämnde innan. Allt beror helt enkelt på vem du anställer och vad du föredrar för metod. Den förstnämnda är den absolut vanligaste, och det är den vi rekommenderar – men valet är helt upp till dig. Du väljer vad som passar bäst för dig och din mark.

Få offert här

STEG 1

Ring oss på 0707 500 290 eller fyll i vårat kontaktformulär och boka in en gratis hembesök och offert. Inget förpliktande, No hard feelings, bara en helt gratis genuin rådgivning/konsultering från en trädveteran

STEG 2

Vi gör det vi kan bäst, tar hand om ditt/dina träd med säkra och fackmässiga metoder.

STEG 3

1.2.3 Färdig!  Vid behov så hjälper vi gärna att transportera bort alla rester.

Om Oss

Göteborg trädfällning är ett familjeägt och drivet företag, Vi är dedikerade till att ge våra kunder god service genom ett gott stycke arbete.

Alla våra medarbetare är professionella och fullt försäkrade.
Se gärna video för mer information

Tryck här för att komma till våran partners sida

Ring nu