Trädbeskärning Göteborg

Det är inte konstigt att man behöva sköta om sina träd. Många har funnits i tiotals år och är en levande organism. Även om den klarar sig perfekt utan vår hjälp så fixar vi det oftast för att vi tycker det ser mycket bättre ut. Ett gammalt träd eller buske kan vara väldigt spretigt och se ovårdat ut – därför kan det vara viktigt att trimma det och beskära det för att få det att se ut som du själv vill. Träd finns i alla möjliga former, storlekar och färger – och var och en kräver sin egna typ av behandling för att uppnå det bästa resultatet.

Det kan finnas många olika anledningar till att göra det – till en början är det självklart det visuella. Ingen vill ha ett gammalt spretigt träd som ser slitet ut. Genom att beskära det så kan du enkelt uppnå det visuella resultatet du alltid velat ha, och faktiskt använda trädet som en trädgårdaccessoar när det är trimmat och snyggt. Det finns också andra anledningar, till exempel så är det väldigt viktigt för unga träd att beskäras. Genom att tidigt trimma och beskära träd i deras uppväxtsfas så kommer du att göra det starkare och bättre format. Man undviker seriösa problem som kan förknippas med trädets struktur – det kan växa snett eller konstigt, vilket kan resultera i dyra kostnader och visuella defekter i ett senare skede.

En annan anledning kan vara att ta bort döda trädgrenar – detta är oerhört viktigt om man ser till den allmänna hälsan på trädet. Döda grenar kan leda till att det sprider sig en ruttnad genom hela trädet, vilket innebär att livslängden kan minska för träden, trädet kan anta en väldigt tråkig färg och tillslut sluta växa. Det är viktigt att hålla träden levande, för din egen skull men framförallt för miljön. Låt inte ett träd dö bara för att vissa grenar håller på att ruttna – hantera problemen i sitt startskede för att undvika större problem längre fram. Vi garanterar att detta är nödvändigt för bra trädvård.

Vältrimmade och beskärda träd innebär också mer solljus. Genom att ta bort tjocka, onödiga grenarna kommer solen kommer åt större delen av trädet, inklusive de lägre delarna – vilket innebär bättre tillväxt och grönska på fler ställen än på toppen. Solljus lika viktigt för växter som det är för oss människor – så ge dem den bästa möjligheten att växa vidare och bli så starka och fina som möjligt.

Trädbeskärning kommer också att göra trädet starkare överlag – trädet kommer då inte att påverkas lika mycket av oväder och vindar som det annars kunde gjort. När det väl blåser upp till storm så kommer ett trimmat träd ha mycket större chans att hålla fast sig vid sin form – inga trädgrenar kommer att lossna eller förstöras, till skillnad ifrån täta träd med många svaga grenar. De kan i sin tur dra med sig ner friska grenar och delar av trädet, vilket också är dåligt för den allmänna hälsan av trädet. Det finns flera anledningar till att beskära trädet – och vi rekommenderar starkt att du gör det.

 

Vi utför även beskärningar av alla typer av fruktträd. Äppelträd kan du i princip beskära under hela året även om man måste vara försiktig under knoppningen.

I huvudsak beskär man under två perioder september till december och mars-maj. Andra fruktträd som tex päron och körsbär beskär man endast under oktober och november.

Man ska helst beskära sina träd redan från början så man inte behöver göra en stor beskärning senare. Har man ett fint träd behöver man bara beskära det vart tredje år men innan man kommer dit tar det lite tid.

Kom ihåg att höra av er i tid för att beställa beskärning av dina fruktträd!

Har du för lite tid och för stor trädgård? Gräsmattan är oklippt, ogräset växer ohejdat i rabatterna och häcken spretar åt alla håll och kanter. Grannarna diskuterar din trädgårdskötsel och tycker att du borde sköta huset och trädgården i stället för att spela golf. Genom att låta ett företag, som har F-skattbevis, komma hem till dig, någon eller några timmar i veckan så har du löst dina problem med en ovårdad trädgård. För du som jag vill ju ha det fint och nyklipp, det är bara att vi inte har samma prioriteringsordning som våra grannar och kanske inte heller så mycket tid. Vi kanske vill umgås med familjen, vara med ungarna på fotbollsträningen eller bara koppla av efter en hård dag på jobbet med högt ställda krav och massor av möten.

STEG 1

Ring oss på 0707 500 290 eller fyll i vårat kontaktformulär och boka in en gratis hembesök och offert. Inget förpliktande, No hard feelings, bara en helt gratis genuin rådgivning/konsultering från en trädveteran

STEG 2

Vi gör det vi kan bäst, tar hand om ditt/dina träd med säkra och fackmässiga metoder.

STEG 3

1.2.3 Färdig!  Vid behov så hjälper vi gärna att transportera bort alla rester.

Ring nu